'Moneda locală a avut cea mai slabă evoluţie din regiune în ultimele două săptămâni, pierzând circa 1%, şi credem că tendinţa s-ar putea menţine până la 4,55/EUR în urma ultimelor evenimente. Totuşi, temerile legate de potenţiale intervenţii oficiale vor tempera, probabil, presiunea de depreciere, aşa cum se observă şi din reacţia iniţială limitată a leului la ştirea despărţirii formale a USL, moneda locală pierzând circa 100 pipsi, până la 4,52/EUR pe volume reduse', susţin economiştii ING.

Potrivit raportului, destrămarea unei majorităţi parlamentare de circa 74% va conduce cel mai probabil la creşterea incertitudinilor politice şi dincolo de viitorul apropiat.

'Mai mult, un Guvern condus de socialişti ar putea fi mai predispus spre experimente fiscale (precum creditul fiscal acordat persoanelor îndatorate care au venituri sub medie), mai ales în condiţiile în care riscurile unei încetări a acordului de finanţare cu FMI/Comisia Europeană/Banca Mondială par tot mai ridicate. Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă ieri şi pare aproape sigur că Executivul va rata listarea companiei pe 30 iunie, una din ţintele-cheie agreate cu FMI în cadrul actualului acord', se spune în raportul băncii. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: