Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a spus, sâmbătă seară, că anchetatorii criminalului din Caracal au căutat în cursul zilei dovezi în cazul Luizei Melencu. Cercetările au avut în vedere fixarea Luizei la domiciliul lui Gheorghe Dincă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al DIICOT le-a spus jurnaliștilor că se cercetează orice pistă – inculpatul a recunoscut faptele, iar la ultima audiere a dat noi indicii. În plus, trei telefoane care îi aparțin lui Gheoghe Dincă au fost ridicate și urmează să fie expertizate.

”Cu ocazia cercetării criminaliste, au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuată o conducere în teren și, de asemenea, o activitate de către poliție de căutare. De asemenea, la dosarul cauzei au fost atașate cele două rapoarte de expertiză medico-legală, raportul antropologic și raportul materialul genetic. Din raportul de expertiză medico-legală antropologic a rezultat faptul că (…) aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani la data decesului. (…) Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu o probabilitate de 99,99%”, a spus Mihaela Porime.