Răsturnare de situație în dosarul Caracal

Gheorghe Dincă, cunoscut sub numele de „Monstrul din Caracal„, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, își încearcă norocul pentru rejudecarea dosarului prin lansarea unei ipoteze incredibile. Din spatele gratiilor, el a declarat în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro că cele două fete nu ar fi fost ucise de el, ci vândute unor traficanți de carne vie.

Acesta a susținut că dosarul său conține o serie de erori judiciare și că încă de la proces a declarat că cele două tinere sunt vii și nevătămate. El afirmă că le-ar fi vândut unor traficanți de carne vie, oferind toate detaliile în fața instanței. Cu toate acestea, susține că nimeni nu l-a crezut și că expertizele medico-legale contrazic acuzațiile procurorilor.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru. (…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor,” a declarat Dincă.

Bunicul Luizei Melencu are îndoieli cu privire la rechizitoriu

Bunicul Luizei Melencu a exprimat și el îndoieli cu privire la modul în care au fost gestionate informațiile în dosar. El a sugerat că procurorii DIICOT nu au prezentat realitatea în mod corect. Acesta a susținut că Dincă ar fi dus fetele în America, iar familia se simte nemulțumită de evoluția procesului. Așadar, familia bănuiește că lucrurile nu stau așa cum au fost descrise în rechizitoriu.

„Nu suntem și nu am fost multumiți niciodată, după cum au decurs toate ședințele, timp de 3 ani de zile, la Tribunalul Slatina, iar acum am fost pasați pe mâna altor judecători, care încearcă pe toate căile posibile să le țină (faptele – n.r.) cât pot de departe de realitate. Noi bănuim că lucrurile nu stau așa cum au fost descrise de procurorii DIICOT în rechizitoriu”, a spus bunicul Luizei Melencu, înainte ca Dincă să primească 30 de ani de pușcărie pentru uciderea celor două fete.

Gheorghe Dincă
SURSA FOTO: Evenimentul Zilei

Gheorghe Dincă s-a transformat radical

Gheorghe Dincă s-a orientat către sfera religioasă, adoptând credința penticostală. El își exprimă des deschiderea către credința în Dumnezeu, subliniind faptul că găsește consolare și mântuire în această credință, menținându-și Biblia aproape în permanență.

La sfârșitul anului 2023, Dincă a adus în atenție o problemă privind respectarea drepturilor sale în Penitenciarul Craiova.

Inițial, el a adresat o cerere către judecătorul responsabil cu executarea pedepsei în cadrul penitenciarului. A afirmat că i-au fost încălcate drepturile referitoare la libertatea religioasă.

Mai exact, el semnala că i s-a interzis să participe la diverse activități religioase desfășurate în închisoare. Cu toate acestea, inițial, solicitarea sa a fost respinsă, determinându-l să adreseze această problemă Judecătoriei Craiova.

Conform legislației, dreptul la libertatea conștiinței, opiniei și credințelor religioase ale persoanelor condamnate nu poate fi limitat. De asemenea, normele prevăd că aceste persoane au dreptul să participe voluntar la serviciile religioase și adunările organizate în penitenciare.

Deținuții au permisiunea să primească vizite de la reprezentanții cultului căruia le aparțin și au dreptul să achiziționeze sau să dețină publicații cu conținut religios și obiecte de cult.

În luna februarie a anului 2023, Gheorghe Dincă s-a alăturat cultului penticostal. A exprimat regrete cu privire la acțiunile sale ilegale din trecut și a fost acceptat în cadrul asociației penticostale „Misiunea Family to Family” împreună cu alți șapte deținuți.