Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru a ieșit din Parchetul General, după trei ore de audieri. Ea a declarat că are calitatea de martor și că a respectat legea. De asemenea, prefectul Capitalei a precizat că acel ordin de evacuare din Piața Victoriei a respectat legea.

„Am calitatea de martor. Am venit fără avocat, că nu era cazul. Eu vreau să vă asigur că eu am respectat legea cu strictețe, atribuțiile prefectului, contrar a ceea ce s-a speculat în spațiul public. Eu ca prefect al Bucureștiului alături de toți prefecții din țară suntem profesioniști, nu facem politică. Aș vrea să respectați instituția prefectului, să aveți încredere în noi că respectăm legea. Eu nu pot să răspund despre felul în care acționează alte instituții. Fiecare răspunde pentru el.  Acel ordin respectă legislația”, a declarat prefectul Capitalei la ieșirea de la audieri. Aceasta a mai spus că nu a văzut evenimentele din Piaţa Victoriei, pentru că nu a fost prezentă la manifestare: „Nu m-am întâlnit (cu ministrul de Interne. n.r.). Nu pot să comentez, v-am spus doar că legea a fost respectată.Nu am dat ordin să fie rănit cineva. S-a respectat legea. Nu am văzut cu ochii mei (violenţele de la prostest, n.r.), pentru că nu eram în Piaţă”, a spus Speranţa Cliseru, refuzând să dea mai multe detalii privind această chestiune.

Coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei, Laurențiu Cazan, susține, pe de altă parte, că prefectul Capitalei a fost prezent încă de la ora 16.00 în Piața Victoriei și a dat ordinul de intervenție în baza a ceea ce a văzut personal.  Laurenţiu Cazan a spus în urmă cu o săptămână că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a aflat în Piaţa Victoriei, care a observat desfăşurarea mitingului, iar ordinul de evacuare a zonei a fost semnat în jurul orei 20:00, atunci când situaţia a „degenerat”.

„În permanenţă, am fost în contact cu toate autorităţile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00. Când am văzut că lucrurile încep să degenereze, când tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul şi i-am spus că, dacă lucrurule vor degenera, dacă nu reuşim să avem un moment când atacurile nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a spus că este pregătită, am fost la faţa locului tot timpul împreună, am văzut despre ce este vorba, şi s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost în jurul orelor 20:00”, a declarat Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, după audierea din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, că nu a vorbit cu prefectul Capitalei în ziua de 10 august, atunci când a avut loc mitingul violent din Piața Victoriei și când a fost semnat ordinul de evacuare a Pieței.