Traficul pe Autostrada Soarelui a explodat în mini-vacanța de Rusalii, iar aglomerația a făcut ca șoferii să circule cu o viteză medie de 80 km/oră, în weekendul care a trecut.

Luni, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţa valori ridicate de trafic pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în direcţia către Bucureşti, fiind aglomeraţie pe Podul Cernavodă, staţionându-se la Staţia de taxare de la Feteşti şi circulându-se cu viteză redusă între Feteşti şi Lehliu Gară şi totodată la intrarea în Capitală.

Iar șoferii care se întorceau de pe litoral erau sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare de pe DN 3A: Feteşti – Drajna Nouă – Lehliu Gară.

Conform datelor CNAIR, citate de economica.net, peste 46.000 de mașini au circulat luni pe A2, în condițiile în care aceasta a fost proiectată și construită pentru un trafic mediu zilnic de 15.000 de vehicule.

Nici în weekend valorile de trafic nu au fost mult inferioare: sâmbătă aproape 37.000 de mașini, iar duminică peste 39.000.