Cercetătorii susțin ca antioxidanții din cafea pot avea efecte adverse asupra organismului în cazul în care această băutură este consumată pe stomacul gol. Astfel, pot apărea tot felul de probleme digestive, cum ar fi inflamarea intestinelor, balonarea, colon iritabil, inclusiv creșterea riscului apariției cancerului de colon.

Potrivit, Buzzfeed, cafeaua se joacă cu nivelurile de acid din stomac în mai multe moduri. În consecință, unii oameni se pot confrunta cu probleme precum dispepsia, care este practic o indigestie și care ar putea fi rezolvate cu ușurință evitând cofeina sau consumând cafeaua după ce au mâncat ceva.

Cafeaua se joacă cu nivelurile de acid din stomac în mai multe moduri

În primul rând, cafeaua este foarte acidă, iar asta poate irita mucoasa intestinului și a stomacului. Această iritare duce la inflamație și la balonare.

Aceste efecte le pot resimți și oamenii sănătoși pentru că acidul clorhidric este utilizat în dizolvarea alimentelor consumate. Stimularea acidului clorhidric afectează digestia, mai ales după mesele mai grele, și împiedică digestia normală a proteinelor.

Mai mult, proteinele insuficient digerate pot duce la multe probleme de sănătate cum ar fi balonarea, iritarea și inflamarea intestinelor și chiar cancer.

Beți cafea la o oră după ce v-ați trezit, după ce ați mâncat ceva

Specialiștii recomandă consumul unei cești de cafea la o oră după ce te-ai trezit și după ce ai servit micul dejun, însă, dacă nu poți mânca dimineața, încearcă să consumi o felie de pâine înainte de a savura prima ceașcă de cafea din ziua respectivă.

O meta-analiză a trei studii principale a constatat că un consum de o ceașcă sau mai multe cești de cafea pe zi este asociat cu un risc redus pe termen lung de insuficiență cardiacă.

În comparație cu persoanele care nu beau cafea, s-a constatat că riscul de insuficiență cardiacă, în timp, a scăzut între 5% și 12% pentru fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic.

„Legătura dintre cofeină și reducerea riscului de insuficiență cardiacă a fost surprinzătoare”, a declarat Dr. David Cao, director medical la Facultatea de Medicină a Universității din Colorado.

Oamenii consideră cafeaua și cofeina „rele”, deoarece sunt asociate cu palpitații și hipertensiune arterială.

Legătura clară dintre consumul crescut de cofeină și riscul redus al insuficienței cardiace face această presupunere incorectă, a afirmat Cao.

Majoritatea cercetărilor asupra cafelei se fac doar pe consumul de cafea neagră. Adăugarea laptelui, zahărului și a unor arome poate anula beneficiile cafelei.

Cafeaua ne crește rezistența

Exercițiile fizice oferă o frecvență cardiacă mai lentă și o tensiune arterială redusă, așa că o singură ceașcă de cafea este metoda perfectă pentru a vă face exercițiile de fitness mai eficiente, ceea ce ar putea aduce beneficii sănătății inimii.

Cofeina poate ajuta mușchii pentru a arde grăsimile și a crește rezistența musculară. Alergarea pe distanțe lungi și ciclismul, precum și antrenamentul de forță și sporturile de mare intensitate, par să beneficieze cel mai mult de pe urma cofeinei.