În cursul zilei de vineri, magistrații de la Curtea de Apel Sofia au venit cu o decizie finală în ceea ce privește soarta Elenei Udrea, aceasta urmând să fie predată autorităților din România. Potrivit fostului ministru, înaintea pronunțării din Bulgaria, doi dintre judecători ar fi fost chemați și amenințați să nu accepte rejudecarea procesului.

„O să vorbim curând despre ce s-a întâmplat pe 7 aprilie”

„Se pare că nu există justiţie pentru mine. Nu în România sau Bulgaria (…) O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni. Pentru decizia din 7 aprilie s-au făcut presiuni asupra judecătorilor”, a spus Elena Udrea, la ieşirea din sala de judecată, având cătuşe la mâini şi flancată de poliţişti bulgari.

„O să vorbim curând despre ce s-a întâmplat pe 7 aprilie. Dacă este adevărat că în 7 aprilie, doi judecători din completul care a pronunțat decizia împotriva mea au fost chemați la Parchetul General și amenințați cu pușcăria dacă îmi admit contestația. Vom vorbi despre asta. În 7 aprilie, în ziua în care s-a pronunțat decizia în cazul meu”, a mai spus Udrea.

De asemenea, Udrea le-a mai spus jurnaliştilor, pe holurile Curţii de Apel din Sofia, că nu poate să-i explice fetiţei ei ce se întâmplă, însă o va minţi că nu poate veni acasă pentru că are ceva de făcut.

Întrebată cum îi va explica fetiţei ei faptul că va lipsi o vreme, Udrea a răspuns: „Credeţi că un copil de trei ani ştie ce se întâmplă sau că i-aş spune ce se întâmplă? O să-i spun din nou o minciună, că nu pot veni pentru că am ceva de făcut, aşa cum o mint de două luni”.

Reacția avocatului la decizia de extrădare

La rândul său, Veronel Rădulescu, apărătorul fostului ministru a făcut o serie de comentarii, la Antena 3, pe marginea deciziei magistraților de la Curtea de Apel din Sofia ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

Acesta a spus că nu a avut mari speranțe în procedurile din Bulgaria, dar a avut însă în minte că ar putea exista o soluție de respingere.

„Eu nu am avut mari speranțe în procedurile din Bulgaria. M-am gândit că ar fi posibil totuși, față de toate discuțiile și probele care s-au făcut acolo, să existe și o soluție de respingere. Cu toate astea, personal, nu am avut mari speranțe, așa că nu sunt atât de dezamăgit.”, a declarat avocatul Elenei Udrea.

Ce va urma în România pentru Elena Udrea?

Întrebat dacă motivarea CCR i-ar putea oferi Elenei Udrea avantaj în proces, Veronel Rădulescu a dat un răspuns clar. Acesta a arătat că sunt două variante posibile.

„Sunt două situații posibile. O primă situație în care recursul în casație este admis, și atunci se casează decizia de condamnare, iar dacă se rejudecă, în rejudecare se poate pune în discuție problema prescripției, iar cea de-a doua ipoteză, când recursul în casație va fi respins, fără să se caseze decizia de condamnare, și atunci șansele sunt mici, chiar dacă noi le vom încerca și aplicând decizia CCR”, a spus Veronel Rădulescu.