Lovitură totală pentru România! Țara care se opune aderării noastre la Schengen: Nu credem că este în interesul securității interne

Opoziția politică din Suedia nu este de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen, așa cum se arată în publicația Dagens Niheter, care adaugă că social-democrații și democrații din această țară se opun extinderii Spațiului Schengen.

”Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziția sa”, arată parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi, potrivit sursei anterior citate.

Suedia ar trebui să admită trei noi țări la Spațiul Schengen

Presa din Suedia spune că săptămâna trecută a avut loc reuniunea Comisiei pentru Justiție, acolo unde Guvernul condus de Ulf Kristersson a venit cu o propunere prin care această țară susține cooperarea Schengen consolidată.

De asemenea, propunerea respectivă mai arată că Suedia ar trebui să accepte ca România, Bulgaria și Croația să fie membre ale Spațiului Schengen.

”Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spațiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile și să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalității”, spune Ardalan Shekarabi, care adaugă ”aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare și la ieșire”.

Nu în ultimul rând, acesta mai spune că este surprins de propunerea guvernului și că au existat probleme cu migranții din Bulgaria și România care au fost exploatați în Suedia.

”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru”, a mai spus acesta.

Nici democrații din Suedia nu vor România în Schengen

Partidul Democrații Suedezi, partener al Guvernului, spune, prin vocea lui Adam Marttinen, membru al Comisiei pentru Justiție, că nu este de acord ca România să facă parte din Spațiul Schengen.

„Când vine vorba de Bulgaria și România, Suedia se confruntă în prezent cu probleme generalizate cu cetățeni din aceste țări care abuzează de Directiva privind mobilitatea existentă, ceea ce pune în discuție ordinea publică din Suedia”, spune acesta.

Același partid a venit cu explicații în ceea ce privește poziția sa spunând „corupția generalizată și lipsa de acțiune împotriva crimei organizate, precum și faptul că frontiera externă Schengen ar putea fi mutată la granița cu Ucraina”.