Aflat la Digi 24, ministru Florin Cîțu a vorbit despre majorarea pensiilor românilor de la 1 septembrie. Acesta a declarat că pensiile vor crește cu 10 procente, însă este posibil ca pensiile să crească cu un procent între 10 și 15%.

Întrebat dacă majorarea va fi eșalonată ca în cazul alocațiilor copiilor, ministrul Finanțelor Publice a declarat că există discuții pe acestă temă.

Ce spune Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor

În declarațiile de presă susținute azi de către președintele Klaus Iohannis, acesta a declarat că actuala guvernare dorește să mărească pensiile doar că nu sunt bani.

În plus, acesta a mai spus că o creștere a pensiilor cu 40% nu poate fi posibilă de azi pe mâine. Președintele a mai declarat că majorarea poate fi făcută pas cu pas și că a rugat Guvernul Orban să găsească metodele cele mai bune.

”Este evident că o creștere de 40% nu este posibilă. Pur și simplu nu sunt bani. Pe de altă parte este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă să plătească integral costul recesiunii.

Dar și aici, justa măsură este importantă. Pot să vă spun că pensiile vor crește, punct și clar. Cât va fi această creștere va calcula Guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare.”, a declarat președintele azi.