Constantin Enceanu e nevoit să cânte melodia „Petre al nostru nu mai cântă” la evenimentele private

În 2022, Constantin Enceanu a înregistrat o piesă în memoria regretatului artist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Piesa se numește „Petre al nostru nu mai cântă” și amintește de momentele pe care cei doi prieteni le-au trăit împreună pe scenă.

Deși este o melodie tristă, oamenii îi cer lui Constantin Enceanu să o cânte la nunți și la botezuri. Vedeta acceptă, însă nu poate cânta mai mult de trei strofe, în ciuda insistențelor oamenilor.

Melodia este atât de tristă, încât izbucnește în lacrimi de fiecare dată când o cântă. Dorul pentru regretatul său amic este atât de mare încât acesta merge adesea la mormântul său pentru a aprinde o lumânare.

„Încă îmi cere lumea piesa în memoria lui Petrică. A avut un impact extraordinar și în general, se mai întâmplă ca la nunți nașii sau socrii să îmi ceară această piesă. Dar nu o cânt toată la evenimentele de acest gen pentru că este trist. Este o melodie tristă.

Plus că nu ai cum să o cânți și să nu verși o lacrimă! Dar două-trei strofe le cânt. O să trec și eu să aprind o lumânare pentru Petre, la mormânt. Mormântul lui e la Craiova, am mai trecut de câteva ori pe la el…”, a declarat, vineri, Constantin Enceanu în cadrul unui interviu acordat pentru Viva!.

Constantin Enceanu a trecut prin momente paranormale când a filmat videoclipul pentru „Petre al nostru nu mai cântă”

Constantin Enceanu a filmat videoclipul melodiei într-o singură zi, în satul natal al lui Petrică Mîțu Stoian. Potrivit spuselor sale, în timpul filmărilor, s-au întâmplat lucruri paranormale.

„Eu am gândit și clipul, absolut tot. Am zis că merg la Izverna și filmez prima strofă exact cum intru în sat. Am filmat munții, am filmat Podul lui Dumnezeu. Am vrut să filmez ultima strofă la mormânt, să spun că îmi pare atât de rău pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Petre, însă n-am cântat eu, ci am vrut să transmit doar prin gesturi ce gândeam eu.

Am avut și o întâmplare stranie. Am filmat la morile de apă, la intrare în Izverna, de trei ori. De fiecare dată, la ultima strofă, s-a auzit un vuiet al pădurii. Se forma mereu un curent și mi se făcea pielea de găină! Cred că e o legătură cu lumea de dincolo, altfel nu-mi explic! De ce neapărat la a patra strofă?”, a mărturisit marele artist, potrivit WOWbiz.

„Trebuie să ai o anumită stare să poți să creezi, pentru că atât melodia, cât și textul, sunt creații proprii. Am momente în care toate amintirile cu el îmi trec prin cap. Visez cu ochii deschiși la ce am făcut noi în decursul anilor acestora de colaborare, că sunt vreo 15-20 de ani.

Mă gândeam la lucrurile frumoase pe care am reușit să le facem noi. M-am legat de satul lui natal, de faptul că zicea că tot timpul ajunge la Izverna cu drag, zicea de Cerna, de munți…mereu se lăuda cu dansurile de la munte.

Ușor, ușor, am încercat să-mi fac un filmuleț în cap și am putut să pun în versuri ceea ce eu simțeam că ar trebui să conțină cântecul respectiv. Piesa mi-a luat cam vreo lună de zile. Ritornela este luată dintr-un cântec al lui Petre, ”Verde-i frunza, verde-i iarba”. A fost ideea maestrului Nicolae Botgros, cu care am și înregistrat piesa”, a explicat Constantin Enceanu.