Ies la iveală noi informații despre plecarea Elenei Udrea în Bulgaria. O spune chiar procurorul șef al DNA

Trebuie menționat că declarația lui Crin Bologa a venit după ce acesta a fost întrebat dacă procurorii pot interveni înainte de fuga din țară a unor persoane care așteaptă decizia judecătorilor în anumite dosare.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, Bologa a explicat că procurorii DNA au cerut măsura controlului judiciar. Totuși, aceasta a fost respinsă de către instanță.

„Nu putem lua măsuri în dosare aflate pe rolul instanţei de judecată, în schimb putem propune astfel de măsuri.  În dosarul în care inculpata Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă, noi după această condamnare am solicitat judecătorului să ia faţă de aceasta măsura controlului judiciar, care o împiedica să fugă din ţară, cu interdicţia de a părăsi teritoriul României. A fost respinsă această măsură cerută de către noi, noi am atacat soluţia în instanţă şi ne-a fost respinsă şi calea de atac. Judecătorii au apreciat că nu au elemente suficiente care să arate că inculpata doreşte să plece din ţară sau să se sustragă, cu toate că noi aveam un precedent cu privire la acelaşi inculpat”, a declarat procurorul șef al DNA la Prima TV.

Bologa spune că procurorii au anumite atribuţii şi competenţe prevăzute în mod expres prin lege

De asemenea, Crin Bologa a ținut să sublinieze faptul că procurorii au anumite atribuţii şi competenţe prevăzute în mod expres prin lege iar principala lor atribuție este efectuarea urmăririi penale în cauzele de mare corupţie şi medie corupţie şi susţinerea dosarelor în instanţa de judecată.

„Procurorii au anumite atribuţii şi competenţe prevăzute în mod expres prin lege. Principala atribuţie a procurorilor şi a procurorilor DNA este efectuarea urmăririi penale în cauzele de mare corupţie şi medie corupţie şi susţinerea dosarelor noastre în instanţa de judecată. Procurorii, şi nici procurorii DNA, nu au nicio atribuţie după rămânerea definitivă a hotărârilor judecătoreşti de condamnare, nu au nicio atribuţie pentru a stopa sau a urmări persoanele condamnate definitiv, inclusiv persoanele condamnate pentru dosare de mare corupţie”, a explicat procurorul șef al DNA.