America fierbe pur și simplu de două săptămâni, după decesul lui George Floyd. Au fost proteste masive, iar Washington D.C se aşteaptă sâmbătă la cea mai mare manifestaţie împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei.

Informația care răstoarnă America

Acum apar noi imagini cu intervenţii violente ale forţelor de ordine. În Buffalo, statul New York, 57 de poliţişti din trupele speciale şi-au dat demisia, în semn de solidaritate cu doi colegi suspendaţi pentru că au împins brutal un bătrân, în timpul unui protest. .

Oamenii denunţă brutalitatea poliţiei şi nedreptăţile rasiale la Buffalo, în statul New York, după ce un bărbat de 75 de ani a fost împins de doi poliţişti şi se afla în stare gravă după ce s-a lovit cu capul de caldarâm.

Cei doi poliţişti au fost suspendaţi, fără plată salariilor. „Mi s-a făcut rău când am văzut aceste imagini”, a spus Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Cei doi poliţişti nu au făcut altceva decât să urmeze ordinele pentru eliberarea pieţii, susţine, însă, reprezentantul sindicatului poliţiei. În semn de protest şi solidaritate cu colegii lor, şi-au dat demisia din echipa toți cei 57 de membri ai unităţii pentru situaţii de urgenţă din Buffalo.

Acum, apar noi imagini care au surprins alte intervenţii brutale ale poliţiştilor, la proteste. Un tânăr din Tacoma, Washington, a murit după ce a fost imobilizat în acest fel. „Era un copil binecuvântat. A fost un om bun, nu merita să moară în mâinile poliției”, a spus Marcia Carter-Patterson, mama lui Manuel Ellis.

Şi, în Atlanta, o femeie are fractura de claviculă după ce un agent de poliţie a trântit-o violent în cursul unui protest, pe 29 mai.

La Washington DC, pe stradă care duce la Casa Alba, a fost pictat cu litere uriaşe sloganul mişcării Black Lives Matter, Vieților oamenilor de culoare contează. Şi o piaţă a fost redenumită astfel.