Scandal imens peste Ocean. America este în pragul unei crize fără precedent. Ultimele informații din interiorul Biroului Oval sunt extrem de îngrijorătoare.

Scandal imens la Casa Albă

O ședință din interiorul Biroului Ovan s-a transformat într-un scandal imens. Atmosfera a fost extrem de tensionată. Se pare că apropiaţii și consilierii lui Donald Trump au ţipat şi urlat unii la alţii, după ce preşedintelui încă în exerciţiu al SUA i s-a sugerat, la un moment dat, să instituie legea marţială şi să pună armata să reia, pur şi simplu, procesul electoral, anunță New York Times.

La şedinţa convocată de către Donald Trump au participat avocata Sidney Powell şi clientul acesteia Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate la Casa Albă, suspectat de simpatii proruse şi recent graţiat de Trump.

Întrunirea s-a transformat într-un concurs de ţipete, după ce consilierii lui Donald Trump au respins propunerile venite din partea lui Powell şi Flynn de a da peste cap rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, în încercarea de a-l reconfirma pe Trump preşedinte.

Donald Trump n-ar fi spus nu instituirii legii marțiale

La un moment dat, Donald Trump l-a întrebat pe Michael Flynn în legătură cu posibilitatea instituirii legii marţiale şi folosirea armatei pentru a „repeta” alegerile – idei pe care Flynn le prezentase într-o emisiune la televiziunea de ştiri Newsmax.

O altă idee venită din partea lui Powell şi Flynn a fost emiterea, de către Trump, a unui ordin care să permită autorităţilor guvernamentale să inspecteze maşinile de vot de la alegeri.

Una dintre teoriile conspiraţioniste susţinute de Powell este că a existat un complot al guvernului din Venezuela prin care maşinile de vot folosite la alegeri au fost măsluite. Trump a analizat inclusiv posibilitatea ca Sidney Powell să fie numită consiler special care să investigheze acuzaţiile de fraudă electorală.

Toate aceste propuneri au fost ferm respinse de consilierii prezidenţiali prezenţi la întrunire, care au arătat că toate acuzaţiile de fraudă nu au putut fi dovedite în instanţă. Cei mai vehemenţi au fost consilierul Pat A. Cipollone şi şeful stafului de la Casa Albă, Mark Meadows.

Conform CNN, şedinţa a degenerat şi s-a transformat într-o ceartă „urâtă”. „A fost o dezbatere foarte aprinsă, nimeni nu voia să renunţe la punctul său de vedere şi erau foarte înverşunaţi”, conform surselor citate de CNN.

Cipollone a spus că Trump nu are nicio autoritate constituţională să ia oricare dintre măsurile propuse, conform unor surse care au participat la întâlnire. Sidney Powell i-a acuzat pe cei din echipa lui Trump că sunt nişte „laşi”, au declarat surse citate de New York Times.