Flynn a recunoscut în instanța de la Washington că a mințit când a fost întrebat de anchetatorii FBI despre conversațiile sale din decembrie anul trecut cu fostul ambasador al Rusiei, Serghei Kislyak, cu doar câteva săptămâni înainte ca Trump să intre în funcție.

Procurorii au afirmat că cei doi bărbați au discutat sancțiuni din partea Statelor Unite împotriva Rusiei și că Flynn ia cerut lui Kislyak să ajute la întârzierea votului în U. S. considerat ca fiind dăunător Israelului. În ambele ocazii, el părea că subminează politicile președintelui Barack Obama.

Aceștia au declarat, de asemenea, că un "membru de rang înalt" al echipei de tranziție a lui Trump îi spusese lui Flynn să contacteze Rusia și alte guverne străine pentru a încerca să le influențeze înainte de votul în U.N.

Flynn a devenit astfel primul oficial de la Casa Albă a lui Trump care încheie o înţelegere prin care pledează vinovat în ampla anchetă a procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă coordonare între Rusia şi echipa de campanie a miliardarului republican cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor din 2016.

Guvernul nu a dezvăluit identitatea acestui oficial de rang înalt din cadrul echipei de tranziţie.