Potrivit numerelor transmise de NPD Group, în SUA au fost cheltuiți aproape 11 miliarde de dolari pe jocuri video în primul sfert al anului 2020. Această cifră reprezintă o creștere de 9%, comparativ cu primul sfert al anului 2019.

Vânzările de jocuri propriu zise au crescut cu 11% în primul sfert iar consola Nintendo Switch a mărit vânzările de hardware cu 2%, în dezavantajului sistemelor mai vechi.

„Jocurile video au adus confort și conexiune pentru milioane de oameni în timpul acestor vremuri grele. În timp ce oamenii au stat acasă, jocurile nu au fost utilizate numai ca diversiune sau ca evadare, ci și ca o modalitate de conectare cu familia și prietenii. Fie că este vorba de console, dispozitive portabile, calculatoare sau realitate virtuală, industria jocurilor video a înregistrat o creștere atât în timpul alocat cât și în vânzări pe perioadă primului sfert din 2020”, a transmis Mat Piscatella, analist al NPD Group.

Titlurile care au înregistrat cele mai bune vânzări

Pe lista celor mai populare se află titluri precum: „Animal Crossing: New Horizons”, „Call of Duty: Modern Warfare”, „DOOM Eternal”, „Dragon Ball Z: Kakarot”, „Fortnite”, „Grand Theft Auto V” și „Minecraft”.

The New York Times a transmis luna trecută, citând Streamlabs, că vânzările de jocuri au crescut impresionant în timpul carantinei, titlul „Doom Eternal” înregistrând cele mai bune vânzări din toată istoria francizei, care există pe piață de 20 ani.

Între timp, Twitch a raportat pentru prima dată depășirea a 3 miliarde de ore de vizualizări într-o perioadă de 3 luni. Potrivit Streamlabs, platforma de streaming a atins un nou record de ore vizualizate și ore înregistrate.

„Cu toate acestea, 2020 a început puternic pentru industria platformelor de live streaming. Cât timp oamenii stau în casă, observăm că toate platformele trec printr-o creștere sănătoasă în timp din ce în ce mai multe persoane persoane folosesc streaming-ul pentru a se conecta cu alte persoane”, este menționat în raportul celor de la Streamlabs.

O nouă generație de console drept cadou de Crăciun

Totuși, Times a raportat că industria ar putea trece printr-o perioadă de întârzieri în producția de titluri noi deoarece birourile rămân închise. Conferința anuală E3, programată pentru vara aceasta, a fost anulată.

Se așteaptă ca noile console de la Sony și Microsoft, PlayStation 5 și Xbox Series X, să ajungă la timp pentru perioada sărbătorilor din acest an.