Uber negociază preluarea companiei britanice Deliveroo, concurentă a serviciului de livrare a mâncării Uber Eats.

Uber negociază preluarea companiei Deliveroo, un startup de livrări de mâncare din restaurante din Marea Britanie evaluat la peste 2 miliarde de dolari, care este concurent al Uber Eats, platformă prezentă şi pe piaţa din România, potrivit News.ro.

Bloomberg a relatat că valoarea posibilei tranzacţii nu este cunoscută, dar că oferta ar trebui să fie considerabil mai mare decât cea mai recentă evaluare a Deliveroo, care depăşeşte 2 miliarde de dolari, după ce compania a atras 98 de milioane de dolari de la investitori privaţi.

Discuţiile ar putea să nu ducă la un rezultat, pentru că Deliveroo şi investitorii săi au fost reticenţi să renunţe la independenţă.

Deliveroo, care concurează cu companii precum Just Eat, din Marea Britanie, care este prezentă în 13 ţări din toată lumea, a anunţat în iulie că nu exclude lansarea unei oferte publice iniţiale, dar că nu se grăbeşte.

Deliveroo şi-a început activitatea în 2013, s-a extins în 11 alte ţări, iar dezvoltarea sa va continua.

Reprezentanţii Uber şi cei ai Deliveroo nu au fost disponibili pentru comentarii.

Fondată în 2014, Uber Eats este o aplicaţie separată de livrare de mâncare care foloseşte aceeaşi tehnologie Uber care le permite utilizatorilor să călătorească simplu şi eficient prin oraşe. Compania este în parteneriat cu peste 100.000 de restaurante din aproximativ 300 de oraşe din întreaga lume.