Se închid aceste bănci în decembrie!

Se închid aceste bănci! În luna decembrie a acestui an, în Regatul Unit se vor închide încă 19 sucursale bancare, continuând tendința de închidere a sucursalelor bancare în toată țara. Închiderea filialelor este un fenomen care a luat amploare recent în Marea Britanie.

Multe bănci se confruntă cu nevoia de a lua decizii dificile pentru a face față provocărilor dinamice ale pieței. Majoritatea își vor închide porțile la sfârșitul acestui an, iar restul în 2024.

Băncile care au decis să facă acest pas includ Barclays, Lloyds, Bank of Scotland, Virgin Money, Halifax și NatWest. Iată lista completă a băncilor din Regatul Unit care se închid în decembrie.

Lista băncilor care se închid în decembrie:

Barclays:
Woodbridge – 1 decembrie
Orpington – 1 decembrie
Whitley Bay – 1 decembrie
Norwich – 1 decembrie
Edmonton Green – 7 decembrie
Whitby – 8 decembrie
Hove – 8 decembrie
Durham – 8 decembrie
Bicester – 13 decembrie
Soho Square, Londra – 14 decembrie
Stourbridge – 15 decembrie
Lloyds:
St Neots – 6 decembrie
Bank of Scotland:
Dunkeld, Scoția – 5 decembrie
Falkland, Scoția – 5 decembrie
Dunoon, Scoția – 5 decembrie
Virgin Money:
Liverpool – 5 decembrie
Kendall – 6 decembrie
Halifax:
Denbigh, Țara Galilor – 4 decembrie
NatWest:
Henrietta Street, Londra – 5 decembrie

Aceasta este o altă etapă a procesului de reducere a numărului de sucursale fizice ale băncilor, care este un răspuns la popularitatea tot mai mare a serviciilor bancare online și mobile, scrie The Sun.

Clienții își gestionează din ce în ce mai mult finanțele online. Asta încurajează băncile să caute economii prin reducerea costurilor asociate cu întreținerea sucursalelor.

Cum sunt afectați clienții

Închiderea sucursalelor poate fi o problemă pentru unele grupuri de clienți. Sunt afectate în special persoanele în vârstă și rezidenții din zonele rurale care nu au acces ușor la internet. În astfel de cazuri, există modalități alternative de acces la serviciile bancare. Cele mai multe servicii bancare de bază pot fi furnizate la cel mai apropiat oficiu poștal.

Unele instituții bancare extind serviciile lor către comunități prin intermediul unor inițiative precum unități mobile bancare, cum ar fi autobuzele echipate cu facilități bancare, care ajung în zonele mai puțin accesibile. În plus, aceste bănci pot colabora cu entități locale, precum primăriile sau bibliotecile, transformând temporar aceste locuri în centre de furnizare a serviciilor bancare.

Este recomandabil să contactați instituția bancară pentru a afla ce servicii sunt disponibile în regiunea dumneavoastră și care este programul de funcționare al acestora.

În situația în care filiala băncii locale urmează să se închidă sau s-a închis deja, este important să explorați opțiunile alternative de servicii bancare disponibile în zona dumneavoastră. Aceste alternative pot include utilizarea serviciilor oferite de poștă, accesarea opțiunilor de banking mobil sau online furnizate de instituții financiare.

Contactând banca, puteți obține informații actualizate și soluții specifice care vă pot ajuta să gestionați conturile și tranzacțiile bancare în continuare.