Yahoo va incepe de astazi sa informeze cei 1.500 de angajati care vor fi afectati de decizia de disponibilizare a 10% din forta de munca.

Compania a anuntat, de asemenea, ca va inchide cateva birouri din Europa, dar se va concentra asupra consolidarii diviziei din America de Nord. Yahoo va face cu toate acestea concedieri in zonele emergente precum Europa de Est, India sau Asia de Sud-Est.

In cazul in care economia globala nu va reveni la normal anul viitor, Yahoo va recurge la noi runde de concedieri, conform declaratiei lui Blake Jorgensen, CFO-ul companiei.

„Disponibilizarile reprezinta o masura foarte dura dar si una necesara, fiind nevoiti sa ne concentram pe consolidarea business-ului”, spune Jerry Yang, CEO-ul Yahoo.

Yang a anuntat la finele lunii noiembrie ca se retrage din functia de director executiv, insa va pleca doar in momentul in care va fi gasit un succesor.

In urma cu doua zile presa internationala a anuntat ca Arun Sarin, fostul CEO al grupului Vodafone, este pe lista de potentiali inlocuitori ai lui Jerry Yang pentru pozitia de CEO al Yahoo. Atat oficialii Yahoo cat si Arun Sarin nu au dorit sa comenteze aceasta informatie.

Procesul de cautare a unui CEO pentru Yahoo este condus in acest moment de un grup de membri ai Consiliului de Administratie al companiei. Oficialii analizeaza deja referintele unor candidati, numele acestora ramanand confidentiale.

Sursa: USA Today