„Rămânem pentru supravegherea zonei, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, după care vom proceda la cercetarea cauzei de izbucnire a incendiului”, a spus reprezentanta ISU Crişana. 

Conform Agerpres, peste o sută de pompieri au acţionat în interiorul Palatului Episcopiei Greco-Catolice, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.300 de metri pătraţi, acoperişul şi tavanul etajului întâi. 

„Cei peste o sută de pompieri militari au acţionat cu zece autospeciale, cu apă şi cu spumă şi două scări. Din fericire, nu există persoane rănite”, a declarat Camelia Roşca. 

Mii de oameni au ajuns sâmbătă seară în Piaţa Unirii din Oradea. Foarte mulţi dintre ei au transmis live cele petrecute, pe reţele de socializare. 

Un moment emoţionant a avut loc în Piaţa Unirii. În timp ce acoperişul Palatului Episcopiei Greco-Catolice ardea, Biserica cu Lună – de rit ortodox, situată în imediata apropiere a acestuia, şi-a deschis porţile la această oră târzie din noapte. Doi preoţi au început să oficieze o slujbă religioasă, invocând-o pe Sfânta Fecioară Maria să vină în ajutorul pompierilor. Foarte mulţi oameni au intrat în catedrala ortodoxă pentru a se ruga împreună pentru ajutor divin. 

Palatul Episcopiei Greco-Catolice este o clădire de patrimoniu a oraşului, considerată o bijuterie arhitectonică şi o clădire simbol pentru românii ardeleni. Faţada şi acoperişul clădirii au fost recent renovate cu milioane de euro, fiind un imobil ce dădea prestanţă Pieţei Unirii din Oradea. După intervenţia pompierilor, o mare parte a faţadei a rămas în picioare.