Un incendiu de mari proporții a izbucnit în această dimineață la centrele de date din Strasbourg ale companiei franceze OVH, a declarat poliția, potrivit Reuters. Aceasta este specializată în servere informatice, o instalaţie clasată Seveso, la Strasbourg. Anunțul a fost făcut de prefectura din Bas-Rhin. Un număr de 100 de pompieri au fost mobilizaţi să lupte împotriva flăcărilor în cartierul Port du Rhin, în apropiere de frontiera cu Germania.

Incendiul a izbucnit către ora 3.00 (4.00, ora României), în estul capitalei alsaciene.

Pompieri depuneau eforturi să împiedice flăcările să se extindă într-o clădire cu patru etaje, în care sunt instalate servere şi să nu se extindă la alte clădiri. Ulterior, pompierii au reușit să stingă incendiul, în jurul orei locale 7:00.

Anunțul făcut de companie în urma incendiului

Conform declarațiilor polițiștilor din Strasbourg, în urma incendiului nu s-a înregistrat nicio victimă.

Octave Klaba, CEO al companiei, a făcut un anunț important, în cursul acestei dimineți.

„Avem un incident major la SBG2. Incendiu în clădire. Pompierii au venit repede la fața locului, însă nu au putut stinge incendiul de la SBG2. Locația a fost izolată, însă acest lucru va avea urmări asupra serviciului SGB1-4. Vă recomandăm să vă activați planul de urgență”.

Pompierii lucrează la răcirea clădirilor cu apă

Ulterior, Klaba a revenit cu un nou mesaj pe Twitter. El a anunțat că nu mai există niciun pericol. Potrivit acestuia, accesul în clădire nu era încă permis din cauza tragediei produse.

„Incendiul a fost stins. Pompierii lucrează la răcirea clădirilor cu apă. Nu putem intra în incintă, astfel că astăzi nu vom putea restarta SBG1, SBG3, și SBG4”.

În urma incendiului, site-ul termene.ro a fost, de asemenea, afectat.

„Pentru moment, serviciile și platforma Termene.ro sunt indisponibile. Întreaga echipă Termene.ro lucrează la remedierea acestei situații și sperăm să revenim astăzi cu vești bune, imediat ce platforma noastră devine funcțională”, au declarat aceștia, într-un comunicat de presă.