Liviu Dragnea se folosește de orice subterfugiu pentru a scăpa de pușcărie. Acesta a găsit un alt mod în care să-i convingă pe judecătorii de la CEDO că trebuie să-l scape de condamnare în dosarul Referendumului. În joc a intrat chiar premierul Dăncilă. Aceasta l-a demis pe agentul guvernamenta care îndrăznise să pledeze împotriva șefului PSD.

În locul lui a fost numit un tânăr avocat care cere Curții Europene a Drepturilor Omului aplicarea precedentului invocat chiar de apărătorul lui Dragnea. Mai exact, cazul a doi sloveni, cărora CEDO le-a dat câștig de cauză pentru că judecătorul lor s-a pensionat. Iar procesul pe fond a fost refăcut și finalizat de alți magistrați, care nu au participat la analizarea probelor, anunță Realitatea TV.

CEDO va trebui să decidă dacă lipsa celor două semnături este similară cu situația din Slovenia. În funcție de argumentele părților și de jurisprudență, se va lua o decizie.

Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și jumătate de pușcărie cu executare în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Este o contopire a pedepsei după cei doi ani cu suspendare primiți în dosarul Referendumul acolo unde acuzațiile sunt de fraudă a voturilor.