Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti, inspectorii veterinari vor efectua controale în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, în târgurile care comercializează produse alimentare tradiţionale în vederea depistării eventualelor nereguli în depozitarea şi comercializarea acestor produse.

“Inspectorii DSVSA Bucureşti vor efectua controale în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, în târgurile care comercializează produse alimentare tradiţionale, în cazul înregistrării de neconformităţi cu privire la recepţionarea, transportul, depozitarea şi comercializarea produselor alimentare, în alte condiţii decât cele prevăzute de normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, potrivit DSV Bucureşti.

De asemenea, vor fi aplicate măsuri de sancţionare, raportate la abaterile constatate, respectiv sancţiune contravenţională, denaturarea şi dirijarea produselor alimentare către o unitate de neutralizare, suspendarea/interzicerea desfăşurării activităţii.

Având în vedere temperaturile crescute înregistrate în ultima perioadă, DSV Bucureşti atenţionează consumatorii asupra riscului achiziţionării alimentelor valorificate în târgurile de produse alimentare tradiţionale, care nu sunt depozitate în condiţii de temperatură corespunzătoare.

Veterinarii atenţionează şi asupra riscului achiziţionării produselor alimentare din locuri neautorizate sanitar veterinar sau de la vânzători ocazionali neautorizaţi, care comercializează produse de origine animală şi nonanimală stradal, necontrolate sanitar veterinar.