Compania românească AMC pixel factory, specializată în grafică pentru jocuri video, şi-a deschis recent un birou în Los Angeles şi l-a pus şef pe directorul de dezvoltare de la Electronic Arts.

AMC pixel factory este una dintre puţinele companii româneşti care se poate lăuda cu un birou în Los Angeles, California. Săptămâna trecută, compania, specializată în grafică pentru jocuri video, şi-a deschis un birou în L.A., care va fi condus de către Rick Viscariello, fost director de dezvoltare la Electronic Arts, unul dintre cei mai mari producători de jocuri la nivel mondial.

AMC Pixel Factory creează grafică pentru jocuri video din 1996, când a fost creată compania, atunci cu obiect principal de activitate producţia şi distribuţia de calculatoare. În prezent, compania AMC are o echipă de 40 de profesionişti în domeniul graficii şi programării pentru jocuri video şi lucrează cu nume celebre din industria jocurilor – Disney, Sony Online, Atari, EA Electronics – alături de care realizează noi proiecte.

În prezent, compania lucrează la un proiect imens împreună cu compania TrionWorld Network, un joc MMORPG care doreşte să devină un joc cel puţin la fel de adictiv ca „World of Warcraft”.

Joc „made in România”

„Pasiunea soţului meu, celălalt asociat în AMC, sunt jocurile video şi a dorit foarte mult să realizăm un joc «made in România». Lucru aproape concretizat, proiectul a fost aproape finalizat, dar acum este pus pe «on hold»”, a declarat pentru capital.ro Cristina Neamţu, director of business development la AMC.

„Biroul din California a fost deschis pentru a facilita comunicarea cu clienţii din America de Nord şi a crea o imagine corectă asupra capabilităţilor noastre. De fapt, încercăm să depăşim o oarecare reticenţă faţă de această zona geografică”, ne-a mai spus Cristina Neamţu.

Pentru a conduce biroul din L.A compania l-a recrutat pe Rick Viscariello, fost director de dezvoltare la Electronic Arts. „Rick a colaborat cu AMC la proiectele pe care compania noastră le-a dezvoltat pentru Electronic Arts în ultimii trei ani”, a mai adăugat Neamţu.

Gecad şi Bitdefender, birouri în Silicon Valley

Alte companii româneşti care au birouri în Statele Unite sunt Gecad şi Bitdefender. BitDefender şi Gecad au deschis birouri locale în Silicon Valley, considerat centrul mondial al giganţilor din domeniul înaltei tehnologii, la sfârşitul anului 2007. Biroul BitDefender de circa 350 mp este situat în City Center, una din principalele clădiri de birouri ale oraşului Mountain View din Silicon Valley şi este al doilea din SUA al companiei româneşti, după cel din Florida, deschis în 2005.

Tot în Silicon Valley are o reprezentanţă şi Avangate, companie din grupul Gecad. Avangate este un furnizor de soluţii integrate de comerţ electronic pentru producători şi comercianţi de software.