Achiziția este justificată de MApN prin “contextul climatului geopolitic existent” și prin “posibilitatea apariției unor evenimente imprevizibile externe la granițele de nord și est ale României”, relatează stirileprotv.ro.

Iluminăm, iluminăm!

Ministerul vrea să încheie, prin licitație restrânsă accelerată, un acord prin care să cumpere între 1.000 și 8.680 de bucăți “Lovitură 82 mm cu bombă de iluminare” și între 1.600 și 9.300 de bucăți “Lovitură 120 mm cu bombă de iluminare”. Valoarea totală maximă a achiziției este estimată la 78,6 milioane lei, la care se adaugă TVA.

Cine ne atacă?

Ministerul Apărării motivează că este nevoie de o procedură accelerată, permisă de legislația în vigoare, pentru că altfel achiziția s-ar finaliza cel mai devreme la mijlocul lunii iulie, la care se adaugă faptul că termenul de livrare a produselor este de 6 luni de la semnarea contractului subsecvent. Astfel, contractul nu s-ar fi putut finaliza până la finalul lui 2020. Bombele de iluminare cu parașută sunt destinate iluminării țintelor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă