Acuzații foarte grave lansate joi în spațiul public de Claudiu Năsui, deputat USR, care spune că nu există cu adevărat voință politică pentru eliminarea pensiilor speciale.

Năsui a făcut un calcul din care reiese că statul a plătit, în 2020, 3,29 miliarde lei pentru plata pensiilor speciale, în timpul în care pandemia de coronavirus a lovit serios financiar atât economia, cât și populația.

”Cine împarte, parte își face”,

acuză Năsui de ipocrizie clasa politică.

”Pandemie sau nu, pensiile speciale au fost întotdeauna o prioritate pentru stat.

Doar în luna aprilie statul a mai cheltuit peste 840 de milioane de lei pentru aceste pensii speciale. O sumă care a crescut până acum în fiecare lună din anul 2020.

În total până acum, în anul 2020, statul a cheltuit 3.29 de miliarde de lei cu pensii speciale.

Mii de bugetari de lux

Cu toate că de 6 luni avem un nou guvern și traversăm o pandemie, nici măcar acum nimeni nu pare să miște vreun deget împotriva pensiilor speciale. Proiectul USR de desființare a pensiilor speciale a fost contopit cu un proiect vădit neconstituțional al PNL și respins de CCR. În prezent avem un proiect de impozitare a pensiilor speciale cu 90%.

Deși discuțiile despre desființarea pensiilor speciale sunt ignorate, discuțiile despre creșterea impozitelor de anul viitor sunt încurajate”, a scris Claudiu Năsui joi pe Facebook.

”Schema e cunoscută. Mai întâi politicienii explodează cheltuielile statului, apare deficitul, după care vin către mediul privat și impun creșteri de taxe și impozite. În final toți banii provin din munca economiei reale.

De ce se întâmplă toate astea? Pentru că statul este o ierarhie care funcționează după principiul „cine împarte, parte își face”. De aceea avem mii de bugetari de lux, unii cu salarii chiar mai mari decât ale președintelui SUA. De aceea avem tot mai multe categorii de „speciali”, anii aceștia adăugându-se și primarii la lista de speciali.

”Mafii transpartinice”

De aceea avem programe mamut gen PNDL, din care mafii transpartinice întregi fură cât pot lăsând în urmă un dezastru. Și de aceea, în tot acest timp statul ia aproape jumătate din munca unui român și practică cea mai mare povară fiscală pe salariile mici.

Dar ce este cu adevărat trist în tot acest jaf național este ipocrizia. Îi mai privești câteodată în parlament cum fac spectacole de fals naționalism după care își votează privilegii noi.

Care e soluția? Dacă tot suntem într-o perioadă de criză cu un stat care cheltuie mult peste încasări, guvernul ar trebui să dea OUG pe desființarea pensiilor speciale, sau măcar impozitarea lor cu 90% așa cum a cerut USR în parlament. Nu e greu, trebuie numai voință politică”, a explicat Năsui.