Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, reacționează după scandalul privind raportarea datelor pandemiei.

Mai exact, aceasta susține că a făcut un calcul după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că ”au măsluit datele privind Covid”.

Astfel, potrivit senatoarei PSD, în București se întâmplă lucruri ”fabuloase”. Mai exact, deși numărul infectărilor cu noul coronavirus scade de la o zi la alta, incidența la mia de locuitori crește.

Gabriela Firea a prezentat cifrele clare din ultimele patru zile, potrivit cărora, Bucureștiul a ajuns de la 1.755 de cazuri noi la 1.092  de infectări, însă incidența a crescut de la 5,33 la mia de locuitori, la 6,37.

„Am făcut un calcul. Ca senator dar si ca simplu cetatean. Pardon, terorist! Cum ne “alintă” premierul. În timp ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că au măsluit datele privind Covid, în București se întâmplă ceva fabulos: în vreme ce numărul cazurilor noi de Covid scade zilnic, incidența, în schimb, crește!

Numărul infectărilor din Capitală

Asta arată că formula cu incidența la 14 zile, nu la 3, cum e în Europa și la mia de locuitori, nu la suta de mii, cum e în Vest, nu ne arată realitatea!

Astfel:

București, 21 martie 2021: 1755 cazuri noi, incidența 5,33 la mie.

București, 22 martie 2021: 1446 cazuri noi, incidența 5,67 la mie.

București, 23 martie 2021: 695 cazuri, incidența 6,22 la mie.

București, azi 24 martie 2021: 1.092 cazuri, incidența 6,37 la mie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Totodată, fostul primar al Capitalei a mai adăugat că nu înțelege cum de incidența cazurilor a crescut și se întreabă cine se ascunde în spatele acestor cifre.

„Așadar, cine și cu ce interes măsluiește rata de incidență, în timp ce numărul de cazuri noi este în scădere, că la Guvernare sunt PNL și USR+, nu PSD, domnilor din Coaliție!?” a mai scris Gabriela Firea.