Totodată au fost începute lucrările de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilităților medicale, dar și racordarea la utilitățile necesare, potrivit unui comunicat.

Lucian Bode: “Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor răspunde de fiecare dată, cu celeritate, oricărei solicitări pe care o primește pentru a pune la dispoziție tot ce este necesar în lupta de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Sunt bucuros că am putut pune la dispoziție un teren care aparține CFR Infrastructură pentru construcția celui de al doilea spital modular, ridicat de către Ministerul Apărării Naționale (MApN), în parteneriat cu ministerul nostru. Este vorba, acum, de cel de la Timișoara, după ce primul este deja funcțional la Constanța”

Capacitatea spitalului modular

Spitalul modular va conține o zonă medicală cu o capacitate de 54 de locuri, din care 4 sunt destinate pentru ATI. Acesta este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În zonă va fi instalat și un modul de carantinare și izolare, cu o capacitate de 128 de locuri.

Spitalul va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, necesar pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

“Sunt bucuros că după spitalele de campanie de la Otopeni, stadionul Portul din Constanța și Expo Arad, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a decis să organizeze un nou spital de campanie și la Timișoara, pe stadionul CFR.

Este al doilea spital organizat de către MApN în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, care a pus la dispoziție locații la Constanța și Timișoara. Ministerul pe care îl conduc este angrenat în această luptă cu noul coronavirus, atât prin rețeaua proprie de spitale CFR, unele dintre ele fiind spitale suport pentru tratarea bolnavilor Covid-19, cât și prin astfel de parteneriate cu  MApN. Vom acorda în continuare tot sprijinul, atât de necesar, în lupta cu acest nou virus” a spus Lucian Bode.