În zilele noastre, în ciuda puternicei tendințe de supra-tehnologizare în toate domeniile vieții cotidiene, butelia rămâne totuși o importanță componentă în multe din gospodăriile românești. Din păcate însă, odată cu generațiile noi care decid să o folosească, prea puțini sunt și cei care știu exact ce riscuri implică și cum trebuie să procedeze pentru a se feri de acestea. Distribuitorii s-au înmulțit și ei semnificativ, prea puțini dintre ei ținând însă cont de normele și normativele de siguranță în domeniu. Din fericire, dacă ne numărăm printre aceia care încă folosesc un astfel de echipament, este bine de știut, de exemplu, că la o simplă căutare pe internet, care să investigheze existența de firme de livrare butelii la domiciliu sector 4 de exemplu, vom avea o mulțime de rezultate și vom putea face o alegere informată, în baza acreditărilor pe care respectiva firmă la are. În cazul în care optăm pentru o astfel de soluție, transportul și montajul se va face gratuit de către distribuitor, la fel și verificările de siguranță.

Dacă însă locuim într-o altă zonă, unde nu există astfel de servicii de livrare butelii la domiciliu sector 5 din capitală, sau dacă vrem să ne ocupăm singuri de montaj, trebuie să avem întotdeauna în vedere câteva măsuri de precauție. Pe lângă alimentarea doar din locuri autorizate în acest sens, folosirea doar în poziție verticală și verificarea doar cu apă și săpun a etanșeității, o importanță vitală în utilizarea în siguranță a buteliei o are garnitura de etanșare dintre robinetul buteliei și regulatorul de presiune.

În contextul în care un procent covârșitor din utilizatorii de butelii la domiciliu sector 6 din București sau din alte orașe mari decid să alimenteze în stații GPL, deși această practică este complet interzisă, schimbarea garniturii de fiecare dată când schimbăm și butelia este o modalitate de a ne asigura că nu vor exista scurgeri de gaz, cu atât mai mult cu cât componența gazului GPL pentru autoturisme diferă de cea a gazului special destinat buteliilor, neconținând mercaptan, elementul care dă mirosul înțepător, specific. Desigur, un rol vital îl are și corectitudinea cu care se realizează operațiunea de schimbare a buteliei, dar și atenția cu care operăm.