Cancelarul german a fost confundat cu soția lui Emmanuel Macron, Brigitte Macron, de o femeie de 101 de ani după ce s-a alăturat liderului francez la ceremonia de comemorare a armistițiului din 1918.

Interacțiunea, capturată de French.TV.info, i-a surprins pe cei doi șefi de stat cum interacționau cu pensionarii francezi, în timp ce salutau participanții care au luat parte la ceremonia dedicată centenarului de la sfârșitul primului Război Mondial.

,,Domnule Macron, nu este posibil, ca o femeie ,,micuță” ca mine, să strângă mâna Președintelui Republicii, este fantastic, a spuse ea, președintelui Macron, potrivit independent.co.uk.

Apoi s-a întors spre Angela Merkel și i s-a adresat cu apelativul „Madame Macron”.

Luată prin surprindere, doamna Merkel s-a aplecat spre femeie pentru a se introduce în mod corespunzător și pentru a clarifica neînțelegerea. 

„Sunt cancelarul Germaniei”, a explicat ea, de două ori, în limba franceză.

Femeia de 101 ani nu a reacționat la noile informații, dar a continuat să zâmbească, spunând că este „fantastic”.

Mai devreme în acea zi, Angela Merkel și Emmanuel Macron au dezvăluit o placă în memoria reconcilierii franco-germană, au depus o coroană de flori și au semnat cărți de amintiri într-o replică a unei calești pe roți.

Emmanuel Macron în vârstă de 40 de ani, este căsătorit cu Brigitte Marie-Claude Trogneux-Macron, în vârstă de 65 de ani, pe care a cunoscut-o când era profesoară la școala unde era el student.