Retragerea vizează şase modele de comode şi dulapuri din familia MALM produse între 2002 şi 2016 şi alte 100 de familii de comode şi dulapuri care potrivit Autorităţii pentru protecţia consumatorilor din SUA (CPSC) ar putea să se răstoarne dacă nu sunt ancorate de perete, reprezentând un pericol pentru copii. 

"Est pur şi simplu mult prea periculos ca mobila retrasă de pe piaţă să nu fie ancorată de perete, în special în cazul familiilor cu copii mici", a declarat preşedintele CPSC, Elliott Kaye. 

IKEA a precizat că această retragere se bazează pe standardele aplicabile în America de Nord adăugând că produsele îndeplinesc toate standardele obligatorii de stabilitate aplicabile în Europa şi alte părţi ale lumii. 

"Atunci când sunt ataşate de perete, produsele sunt sigure. Nu am avut alte probleme cu aceste produse în nicio altă ţară", a declarat Kajsa Johansson, purtător de cuvânt de la IKEA. 

Începând din 1998 şi până în prezent IKEA a vândut aproximativ 147,4 milioane comode şi dulapuri la nivel mondial. 

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group. 

AGERPRES