Îi dă afară pe capete! Este cutremur total în Guvernul Cîţu. Un ministru anunţă demiteri pe bandă rulantă, într-un domeniu extrem de important pe timp de pandemie. Totul se va întâmpla în Ministerul Sănătăţii.

Demiteri pe bandă rulantă în Guvern

Vor fi demiteri pe bandă rulantă în Guvernul Cîţu. Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că va da afară șefii din instituțiile subordonate ministerului pe care îl conduce. Mai mult, vor fi sacrificaţi și majoritatea secretarilor de stat.

Andrei Baciu rămâne în funcţie

Singurul secretar de stat care scapă de demitere este un liberal. Este vorba despre Andrei Baciu, cel care se ocupă și de coordonarea procesului de vaccinare din cadrul instituției în prezent.

„Vor exista schimbări peste tot, începând de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, unde va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din Sănătate, fără excepţie”, a declarat Vlad Voiculescu, anunţă epochtimes.

Ministrul i-a invitat pe cei care vor să lucreze cu el să îi trimită CV-urile, dar funcțiile nu sunt stabilite la Ministerul Sănătății, ci la partid.

USR-PLUS se află în proces de selecție a secretarilor de stat și a celor care vor fi numiți în conducerile de agenții, autorități, oficii și institute naționale.

Andreea Moldovan, primul secretar de stat numit de Voiculescu, rămâne în funcție, ca și Andrei Baciu, secretar de stat PNL. Ultimul are sprijinul partidului pentru a-și păstra funcția.

Oamenii lui Nelu Tătaru, daţi afară

Oamenii lui Nelu Tătaru, fostul ministru, vor fi daţi afară. Una din primele persoane din aparatul de conducere de la minister care va fi debarcată este Nicoleta Rusu, secretar general, numită de Nelu Tătaru.

Voiculescu a anunțat deja că actuala șefă a CNAS, Adela Cojan, va rămâne fără post. Cojan va fi înlocuită de Adrian Gheorghe, un expert în politici de sănătate, garantat de Voiculescu.

Un alt șef de pe lista neagră este Cristina Racoceanu, care conduce Agenția Națională a Medicamentului și a Dispotivelor Medicale.

Contre cu premierul Cîţu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu are nicio atribuție în ceea ce privește înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță de la coordonarea CNCAV. Sunt spusele lui Florin Cîțu, care subliniază că acest comitet este în subordinea premierului.

„Acum, dacă oamenii discută și au opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când vrei să faci un lucru bun. Dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuție dl. ministru dacă pleacă sau nu dl Gheorghiță”, a mai spus șeful Executivului.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Voiculescu ar intenționa înlocuirea coordonatorului Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.