Vlad Voiculescu a scris pe propria pagină de socializare că tocmai şi-a programat părinţii pentru vaccinarea anti-COVID. Totuși, după postarea inițială, acesta a revenit şi a afirmat că a „evaluat parţial greşit” în condiţiile în care pentru multe persoane înscrierea a durat ore, iar altora le-a fost imposibil să se programeze.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma”, a scris Vlad Voiculescu în postarea respectivă.

Vlad Voiculescu, mesaj pentru toți românii care vor să se vaccineze

„Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”, a completat acesta.

Ministrul Sănătății reacționează la comentarii

Acesta a revenit după postarea inițială şi a afirmat că a „evaluat parţial greşit” în condiţiile în care pentru multe persoane înscrierea a durat ore.

„UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea.

Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a adăugat ministrul Sănătăţii în postarea sa.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin