Galaxy Note II este echipat cu o tehnologie hardware de top, care generează crearea eficientă de conţinut, abilităţile de sharing şi multitasking. Procesorul puternic Quad-Core de 1.6 GHz şi conectivitatea HSPA Plus sau 4G LTE oferă mutitasking accesibil, tranziţii rapide ale ecranului, căutare mai rapidă şi eficientă, precum şi un timp mai rapid de lansare a aplicaţiilor.
Galaxy Note II beneficiază de sistemul de operare Android 4.1, JellyBean, care prezintă capacităţi grafice extraordinare şi un upgrade pentru serviciile Google Now, inclusiv noi funcţii, precum şi căutare în funcţie de context. Galaxy Note II este disponibil cu trei tipuri de memorie, de 16 GB, 32 GB şi 64 GB, şi oferă posibilitatea de extindere prin intermediul unui slot micro SD. Datorită bateriei de 3.100mAh, utilizatorii se pot bucura de conţinut multimedia, pot fi productivi şi pot schiţa idei pentru un timp mai îndelungat.

Galaxy Note II prezintă o cameră principală de 8 Megapixeli şi una secundară, frontală, de 1,9 megapixeli cu posibilitatea de înregistrare video HD. Camera prezintă funcţii, precum Buddy Photo Share, Burst Shot şi Best Photo, care au fost introduse şi pe Galaxy S III. Utilizatorii pot, de asemenea, să personalizeze fotografiile prin inserarea de notițe pe spatele imaginii folosind S Pen. Notițele Foto scrise de mână (Handwritten Photo Notes) pot fi împărtășite cu prietenii în format jpg.

Disponibil în culorile alb perlat sau gri titan, Samsung Galaxy Note II va fi lansat în octombrie pe pieţele principale din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

Samsung Galaxy Note II va fi expus la standul Samsung la IFA 2012 de pe 31 august până pe 5 septembrie.