„Camera foto GALAXY deschide o nouă eră în comunicarea vizuală şi aduce o schimbare de paradigmă în comunicare. Datorită extinderii reţelelor sociale şi predominanţei tot mai mari a smartphone-urilor şi tabletelor, oamenii comunică mai rapid. Şi, pentru că ne exprimăm tot mai mult experienţele prin imagini sau clipuri video, camera foto GALAXY a fost creată pentru a deschide drumul acestei noi ere a comunicării vizuale. Comunicarea devine mai naturală prin împărtăşirea imaginilor de înaltă calitate, instantaneu, oriunde şi oricând,” declară JK Shin, preşedinte al diviziei de IT & Mobile Communications în cadrul Samsung Electronics.

Camera GALAXY se laudă cu un zoom optic de 21x al obiectivului şi un senzor CMOS de 16M BSI foarte luminos, ce asigură calitatea excelentă a fotografiilor. Zoom-ul optic 21x al camerei oferă imagini mărite, cu o înaltă calitate, în timp ce OIS permite păstrarea clarităţii acestora.

Funcţia „Auto Cloud Backup” salvează automat imaginile în cloud prin intermediul AllShare chiar în momentul realizării lor. GALAXY Camera permite utilizatorilor să împărtăşească imaginile instantaneu, cu funcţia „Share Shot”. Pe lângă accesul la reţelele sociale şi la serviciile cloud, utilizatorii pot conecta dispozitivul la alte gadgeturi Samsung, precum GALAXY S III sau GALAXY Note II şi pot partaja automat imagini pe întreaga familie de dispozitive GALAXY. GALAXY Camera beneficiază de conectivitate 3G, pentru acces instantaneu la Internet. Produsul funcţionează, de asemenea, pe conexiuni Wi-Fi cu Dual Band şi Channel Bonding, pentru un plus de viteză. Procesorul quad-core contribuie la navigare web ultra rapidă şi la posibilitatea de multi-tasking, precum şi la procesarea imaginilor, fără a avea un impact semnificativ asupra duratei de utilizare a bateriei.