Cu forma sa unghiulară şi nou proiectatele perii care au fost extinse cu 1.5 cm, Smart HOM-BOT SQUARE poate să înlăture praful şi mizeria din cele mai strânse colţuri. Senzorii detectori de colţuri permit curăţătorului smart să-şi identifice poziţia exactă în casă, indicândşi când să se întoarcă sau dacă a ajuns la marginea camerei.

Curăţătorii robotici folosesc de regulă o singură cameră de luat vederi. HOM-BOT SQUAREfoloseşte două camere Dual Eye 2.0 îmbunătăţite pentru avea o performanţă mai avansată, mai rapidă şi mai eficientă în curăţenie. Făcând câteva imagini pe secundă, camerele foto de sus şi jos scanează eficient tavanul, pereţii şi podeaua, chiar şi în întuneric. Această informaţie este analizată ulterior de către aparat pentru a genera un smart maping (cartografiere inteligentă) mai eficient. Simultan, senzorii multipli detectează toate obstacolele dintr-un unghi de 180 de grade, făcând un număr vast de poze ale suprafeţei pentru o operaţiune fără coliziuni. Aspiratorul este prevăzut deasemenea cu Learning Function, care îi permite să recunoască zone deja curăţate. Aceasta îl ajută să îşi amintească poziţia obiectelor şi să detecteze când un spaţiu este deja curăţat, minimizând repetiţia inutilă.

Aspiratorul îi permite consumatorului să-l controleze prin intermediul unui smartphone, oriunde ar fi în casă eliminând nevoia de a apăsa butonul de start al aparatului sau de a căuta prin casă telecomanda. Acesta poate fi controlat şi vocal.