Nu mai e un secret pentru nimeni că radiaţiile electromagnetice ne înconjoară la tot pasul şi că sănătatea poate fi afectată în mod serios de către acestea. Cu ajutorul analizorului de semnale de înaltă frecvenţă Gigahertz Solutions HF32D pot fi percepute frecvenţele cuprinse în gama de 800 MHz la 2,5 GHz, respectiv reţelele de telefonie GSM, UMTS, DECT, bluetooth, radar, microunde.
Prin intermediul funcţiei de avertizare sonoră a antenei log-periodice utilizatorul poate detecta foarte uşor sursa radiaţiilor fără a fi nevoie de cunoştinţe tehnice avansate. Faţă de alte aparate care funcţionează pe bază de sisteme cu filtru de frecvenţe, analizorul Gigahertz Solutions HF32D permite afişarea în bandă largă a valorilor măsurate, facilitând astfel o evaluare simplă a situaţiei respective.
„Cu ajutorul acestui aparat, utilizatorii îşi pot lămuri în sfârşit dilemele referitoare la radiaţiile care îi înconjoară. Ei pot afla extrem de simplu şi precis care sunt aparatele cele mai nocive din casă sau birou”, declară Vasile Boitoş, director general German Electronics.
Plaja măsurătorilor acoperă printre altele impulsurile semnalului GSM pe 900 sau 1800 MHz, UMTS, telefoane cordless, WLAN, Bluetooth, radar aeroport (dacă funcţionează în banda acoperită de analizor), cuptor cu microunde.