“Acesta este doar începutul companiei Intel pe piaţa tablet PC-urilor, iar scopul nostru este de a oferi produse care se pliază pe nevoile utilizatorilor, dar şi pe cele ale companiilor, fără a compromite experienţa de utilizare şi durata de viaţă a bateriei. Când utilizatorii sau marile companii cumpără un dispozitiv cu Intel Inside®, primesc cele mai bune capabilităţi ale Windows 8 şi au parte de o experienţă de computing fără precedent”, a declarat Erik Reid, General Manager pentru Application Processor Platforms în cadrul Mobile and Communications Group al Intel.
Intel Atom Z2760: Computing puternic on-the-go
Procesorul Intel Atom Z2760 oferă cele mai subţiri și uşoare tablet PC-uri bazate pe arhitectura Intel – grosime de 8,5mm şi greutate de doar 0,68kg – ceea ce le permite utilizatorilor să îşi ia dispozitivele oriunde.
Având în vedere că din ce în ce mai mulţi utilizatori îşi poartă dispozitivele mobile cu ei, caracteristici precum autonomie ridicată şi dimensiuni reduse au devenit din ce în ce mai importante, iar tablet PC-urile bazate pe Intel Atom Z2760 oferă o experienţă care nu compromite în niciun fel aceste caracteristici. SoC-ul dual core, cu patru thread-uri, oferă o autonomie a bateriei excepţională cu o perioadă de stand-by de 3 săptămâni şi peste 10 ore de vizionare HD1.
Tablet PC-urile şi dispozitivele tip convertible cu procesoare Intel Atom şi Windows 8 oferă o experienţă intuitivă cu ajutorul tastaturii, touchpad-ului sau a mausului, oferind în acelaşi timp tehnologii precum Intel® Burst şi Intel® Hyper-threading. Utilizând capabilităţile multitasking ale arhitecturii Intel, utilizatorii vor experimenta o viteză mare de răspuns, ceea ce le permite să îşi încarce rapid aplicaţiile favorite.
Securitate crescută şi suport software pentru companii
Tehnologiile Intel au permis crearea de dispozitive mobile dedicate segmentului enterprise, inclusiv cele ce folosesc procesoare Intel Atom, Intel Core şi Intel Core vPro. Arhitectura Intel oferă corporaţiilor flexibilitatea şi compatibilitatea cu care s-au obişnuit, costuri totale de exploatare reduse şi productivitate ridicată.
Tablet PC-urile Intel cu Windows 8 sunt compatibile cu milioane de aplicaţii, dispozitive şi componente folosite de corporaţii şi includ capabilităţi de securitate şi management cerute de managerii IT. Adiţional, aceste dispozitive se integrează cu uşurinţă în infrastructurile corporate existente, oferind posibilitatea de a accesa un domeniu, de a rula noi aplicaţii Windows Store şi de Windows desktop, în paralel.
Tablet PC-urile bazate pe procesorul Intel Atom Z2760 oferă utilizatorilor mobilitatea de care business-urile au nevoie şi stabilesc un nou standard în materie de securitate şi management cu Windows 8. Noul procesor Intel Atom Z2760 a fost creat pentru a fi integrat cu uşurinţă într-un mediu de business computing. Procesorul deţine capabilitatea de Secure Boot şi PTT, Intel Platform Trust Technology.
Tablet PC-urile cu procesoare Intel Core ce rulează Windows 8 vor oferi o performanţă inteligentă. Adiţional, tablet PC-urile cu procesoare Intel Core vPro vor dispune de capabilităţi de securitate, de management şi de virtualizare de ultimă generaţie.
Dispozitivele ce folosesc procesoare Intel Core vPRo pot fi accesate remote şi beneficiază de tehnologii precum Intel Anti-Theft, Intel Secure Key, Intel OS Guard, Intel Identity Protection şi Intel Trusted Execution.