Înainte de a face cumpărături, îți recomandăm să arunci o privire peste următoarele 5 funcții despre care noi credem că ai nevoie la un fier de călcat.

Fier de călcat cu selectarea programului în funcție de material

Fiecare țesătură are o compoziție diferită. În funcție de preferințele tale sau de stilul pe care îl afișezi, acestea pot fi create dintr-un amestec de bumbac, polimer, cașmir, mătase sau lână. De aceea, asigură-te că alegi un fier de călcat care să includă selectarea materialului pe care îl netezești. Nu numai că acest lucru va face experiența călcatului mai ușoară și mai plăcută, dar va menține aspectul frumos al hainelor.

Fier de călcat cu multiple opțiuni de aburire

Un fier de călcat reprezintă singurul scenariu în care este bine să fii aburit. Cu cât felurile de aburire sunt mai variate, cu atât mai bine. Majoritatea modelelor de astăzi includ moduri de aburire automată. În plus, acestea sunt dotate și cu un mod de autocurățare, ce prelungește durata de viață a fierului de călcat.

La fel de important: asigură-te cu următorul tău fier de călcat este dotat cu cu un recipient generos de apă.

Fier de călcat cu cablu de alimentare inteligent

Cablul de alimentare poate sta în calea procesului de netezire. Alegerea unui fier de călcat cu un sistem inteligent de prindere a cablului te poate scuti de mari bătăi de cap. În plus, asigură-te că fierul de călcat este echipat cu un cablu fabricat din materiale de calitate, care include izolare prin silicon. Mai mult, câteva modele de pe piață includ și cabluri de alimentare retractabile, pentru o depozitare cât mai eficientă.

Fier de călcat cu oprire automată

Nimeni nu este perfect. Oricât de ordonat sau ordonată ai fi, pot exista momente în care trebuie să întrerupi brusc utilizarea unui fier de călcat. În această situațe, există posibilitatea de a-l uita în priză.

 

Pentru cei care se confruntă des cu această problemă, un fier de călcat cu oprire automată este pe primul loc în lista de variante.

Fier de călcat fără fir

În cazul în care urmezi calea wireless, fierul de călcat poate fi adăugat la colecția de gadget-uri pentru care nu ai nevoie de fire. Nu dispunem încă de tehnologia care să doteze un fier de călcat cu baterii, însă soluția actuală este foarte eficientă. Fierul de călcat wireless dispune de o bază separată cu rolul de a încălzi talpa acestuia.

Tu ce funcții dorești pe fierul tău de călcat?