Câteva zeci de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) al Poliţiei Capitalei au ajuns în izolare. Totul s-a întâmplat după ce un coleg de-al lor a fost depistat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum înternat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balş”.

Acum, cei 36 de mascaţi de la SAS se află în izolare, iar spaţiul unde ei îşi desfăşurau activitatea a fost dezinfectat. Sursele citate au declarat că este vorba despre un întreg detaşament de mascaţi.

Situaţia s-a repetat şi la Secţia 21 de Poliţie din Capitală. 6 poliţişti de proximitate au fost trimişi şi ei acasă, în izolare, după ce un coleg a fost confirmat cu COVID-19. Este vorba exact despre poliţiştii care aveau ca sarcină verificarea cetăţenilor dacă stau sau nu acasă în izolare la domiciliu, scrie Gândul.

Poliţia Capitalei, afectată serios în ultimele luni de COVID-19

Nu este pentru prima oară când activitatea Poliţiei Capitalei este afectată de acest virus. La începutul lui aprilie, Secţia 19 aproape a rămas fără personal, după ce 3 poliţişi au fost găsiţi cu noul coronavirus, iar alţi 25 au fost după aceea izolaţi la domiciliu.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Serviciul Furturi Auto, unde 10 poliţişti au fost confirmaţi cu noul virus, iar încă 10 au mers în izolare la domiciliu.

Probleme au fost şi la Corpul de Control al Poliției Capitalei, unde șeful structurii, comisarul șef Leuțu Cotroceanu și secretara lui s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar 23 de ofiţeri au fost trimişi în izolare din cauza aceasta.

Pentru a asigura numărul de optim de patrule, conducerea Poliției Capitalei a detașat cadre de la alte secții, pentru a veni în ajutorul colegilor împuținați de efectele pandemiei.