Vânzările combinate ale celor două companii ar urma să urce cu 1,4%, până la 8,13 milioane vehicule, în 2016, se arată într-un mesaj trimis luni angajaţilor celor două companii de preşedintele Hyundai Motor Group, Chung Mong-koo. Aceasta ar urma să fie cea mai redusă creştere anuală a vânzărilor înregistrată de grupul sud-coreean, după 2006.

'O creştere modestă este aşteptată să persiste în economia mondială din cauza încetinirii economiei chineze, diminuării preţului la petrol şi incertitudinilor de pe pieţele emergente cu privire la majorarea dobânzilor în SUA', se arată în mesajul trimis de Chung Mong-koo.

Cele două companii au vândut, în 2015, un număr de 8,015 milioane vehicule, în creştere faţă de 2014, dar sub ţinta de 8,2 milioane de vehicule pe care şi-au fixat-o la începutul anului. În plus, cota de piaţă a grupului sud-coreean pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, a coborât sub pragul de 10% în 2015, pe fondul intensificării competiţiei din partea rivalilor japonezi, dar şi a mărcilor chineze de automobile care oferă modele mai ieftine.

Hyundai a raportat o scădere a profitului în ultimele şapte trimestre, o tendinţă pe care preşedintele grupului vrea să o oprească printr-o campanie de marketing în America Latină şi intrarea Hyundai pe segmentul automobilelor de lux în dorinţa de a scăpa de imaginea de alternativă ieftină la marii constructori, precum Toyota.

AGERPRES