HTC a prezentat primul telefon 4G din lume în anul 2008 iar primul smartphone 4G pe platformă Android în 2010.

Odată cu anunțarea acestor noi smartphone-uri care se alătură ofertei care include HTC EVO 4G, HTC T-Mobile G2 și HTC T-Mobile MyTouch 4G, portofoliul din Statele Unite al telefoanelor HTC 4G crește la 6 modele, demonstrând astfel capacitatea HTC de a livra telefoane performante pentru susținerea lansării rețelelor 4G ale fiecărui operator american.

HTC EVO Shift  este un telefon 4G cu tastatură glisantă QWERTY şi are un preţ de plecare de 150 de dolari. Telefonul este disponibil în reţeaua Sprint.

HTC ThunderBolt este disponibil prin Verizon şi este unul dintre primele smartphone-rui LTE din lume. ThunderBolt are un ecran de 4,3 inch, cameră video frontală și pe capacul din spate, suport DLNA integrat, procesor Snapdragon de 1 GHz de ultimă generație, DLNA și cea mai nouă versiune a HTC Sense.

HTC Inspire este destinat clienţilor AT&T. Acesta este primul dispozitiv din Statele Unite ale Americii care face posibilă experiența HTC Sense cu htcsense.com, un serviciu online care completează experiența HTC Sense dincolo de telefon.  

HTC Inspire 4G vine cu o listă impresionantă de caracteristici, precum o cameră de 8 megapixeli, sunet Dolby și SRS surround sound, funcție activă de corectare a zgomotului de fond  și design elegant obținut prin prelucrarea unui singur bloc de aluminiu.