HTC One (M8) intră în oferta partenerilor începând din 11 aprilie, în variantele de culoare Gunmetal Gray și Glacial Silver. HTC pune astfel oficial noul HTC One (M8) la dispoziția fanilor din România din prima clipă, o abordare în premieră pentru prezența pe piața locală.

Designul noului HTC One (M8) se remarcă prin contururi curbate, mai subțiri, care asigură o aderență mai bună a telefonului în palmă și, în ansamblu, prin carcasa proiectată și construită din materiale durabile care încorporează armonios ecranul de 5 inch, cu afișaj full HD (1080p).

Noul HTC One (M8) este dotat cu un processor quad-core de 2,3GHz Qualcomm Snapdragon 801 și este compatibil cu tehnologia 4G LTE. Smartphone-ulrulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, 4.4 KitKat, și afișează o interfață nouă HTC Sense 6, disponibilă integrat, sau prin descărcarea unui upgrade dinGoogle Play store. Redesenată de la zero, interfața Sense 6 este acum mai lizibilă, mai ușor de parcursși oferă o experiență mai intuitivă de accesare, și va fi disponibilă în variante cromatice personalizabile.

NoulHTC One (M8) inovează totodată și din punctul de vedere al tehnologiilor mobile încorporate. Este primul smartphone din lume care îmbină în premieră tehnologia Duo Camera, cu modulul ingenios HTC UltraPixel, cu un blitz Dual Flash și cu înregistrare video Full HD (1080p) pentru obținerea de imagini incredibile în toate condițiile de lumină și de capturi video de înaltă calitate.Tehnologia foto HTC One (M8) ajută utilizatorii să surprindă portrete impresionante și să adapteze focalizarea asupra imaginii cu funcția UFocus, care permite o evidențiere surprinzătoare a subiectului fotografiat.

Noul HTC One (M8) impune un nou standard în ceea ce privește durata de viață a bateriei, mai mare cu 40% față de modelul optimizat pentru un consum foarte scăzut de energie HTC One (M7). Bateria are o autonomie de 14 zile când este încărcată la maximum, însă în modul de economisire a energiei sunt câștigați timpi adiționali de utilizare a telefonului – 60 de ore în plus când bateria este încărcată în proporție de 20%, 30 ore în plus când bateria are 10% sau 15 ore în plus când bateria este încărcată în proporție de 5%.