Turiștii români care vor să-și petreacă vacanța în Grecia vor avea de-a face cu o nouă taxă de rezilienţă climatică. Totuși, Organizaţia Naţională de Turism a ținut să sublinieze că aceștia nu vor fi foarte afectaţi.

Grecia oferă un raport calitate – preţ excelent

Organizația elenă a explicat că tarifele de cazare au rămas la nivelul anului trecut. Astfel, țara rămâne o destinaţie turistică unică, cu un raport calitate – preţ excelent, au subliniat hotelierii într-un comunicat.

„Grecia rămâne o destinaţie turistică unică, cu un raport calitate – preţ excelent în Mediterana în ciuda taxei de rezilienţă climatică nou introdusă”, a declarat preşedintele Federaţiei Panhellenice a Hotelierilor (POX), Ioannis Chatzis.

O explicație a venit și de la preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thasos, Paris Parashoudis. Acesta a menţionat că tarifele în unităţile de cazare de pe insulă vor rămâne în medie la acelaşi nivel cu anul trecut. Astfel, impactul noii taxe asupra preţurilor nu va fi unul semnificativ.

Cele mai multe rezervări pentru 2024 sunt de la turiştii români

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki, Grigoris Tasios, a adăugat că noua taxă nu a afectat cererea pentru această zonă. Potrivit oficialului, cele mai multe rezervări pentru 2024 sunt de la turiştii români.

„Taxa nou introdusă nu a afectat cererea pentru Halkidiki deoarece tarifele de cazare în regiunea noastră au fost menţinute la nivelul anului trecut. Halkidiki reprezintă destinaţia preferată a românilor pentru vacanţele în Grecia deoarece turiştii apreciază frumuseţea unică şi marea varietate de oferte atractive pentru fiecare categorie de turişti. Cele mai multe rezervări pe care le avem pentru anul 2024 sunt efectuate de turiştii români”, a afirmat Grigoris Tasios.

Grigoris Tasios a subliniat și că noua taxă nu va avea un impact semnificativ nici în ceea ce priveşte tarifele de cazare pe Riviera Olimpului.

Taxa de reziliență climatică se aplică în perioada martie-octombrie

Amintim că taxa de reziliență climatică se aplică în perioada martie-octombrie. Totodată, se adaugă la taxele existente pentru stațiune. Cuantumul acestei taxe variază în funcție de clasificarea hotelului, diferind de la o unitate de cazare la alta.

Taxele de reziliență climatică vor varia în funcție de categoria unității de cazare și vor fi aplicate pe noapte în următoarea modalitate:

  • Unități de una sau două stele: 1,5 euro
  • Unități de trei stele: 3 euro
  • Unități de patru stele: 7 euro
  • Unități de cinci stele: 10 euro
  • Vile cu o suprafață de peste 80 de metri pătrați: 10 euro.