Corina Macri este președintele Horetim, o federație din industria ospitalității în constituire. Din februarie până în prezent s-au strâns 7 orașe care reprezintă interesele antreprenorilor din domeniu HoReCa prin intermediul organizației.

Dezbaterea „HoReCa la ATI” este disponibilă pe canalul de Youtube EVZ Capital și AICI:

Florin Cîțu nu vrea discriminare populației pe criterii de vaccinare

„Am participat alături de Dragoș în ședința cu premierul, cred că discuția a fost foarte clară. Ideea cu care am plecat de acolo este că dumnealui nu este de acord cu această discriminare. Nu este de acord cu separarea României între oameni vaccinați și nevaccinați. E adevărat că dorește să susținem această campanie de vaccinare și că este mijlocul prin care putem ieși la normalitate.

Eu așa am plecat de acolo, cu lecția aceasta. Că de fapt, dorința este ca în vară, românii să poată circula liberi. Nicidecum restricționări. Ați văzut cum reacționează lumea la aceste restricții și cum ne sancționează”, a declarat în timpul dezbaterii CAPITAL, Corina Macri.

Ce dorește HoReCa de la Guvern?

Se pare că una dintre cele mai importante cerințe pe care reprezentanții industriei le-au pus pe masă în timpul discuției cu premierul a fost ieșirea de sub rata incidenței. Încă de la începutul pandemiei domeniul ospitalității a fost luat în vizor ca potențial centru de focare covid. De atunci până în prezent, nu s-a găsit o soluție:

„Primul lucru pe care l-am cerut, și cred că era cel mai important lucru pentru noi, a fost să ieșim de sub această rata de incidență și să funcționăm precum celelalte industrii, deoarece trebuie să trăim cu acest virus si trebuie să găsim o condiție de cvasinormalitate. Într-adevăr a fost de acord, m-a aprobat.”

Pe de altă parte, este o altă promisiune pentru industria ospitalității și pentru speranțele oamenilor din HoReCA.

„Realitatea este că nici nu am existat pe harta statului român ca și industrie. Asta este o realitate. Cred că este singurul stat din Europa care nu a sprijinit antreprenoriatul din industria ospitalității. Nici n-am existat în această ecuație. Am existat doar la sarcini și obligații!”, a declarat Corina Macri în timpul dezbaterii.

Restul dezbaterii este disponibilă pe canalul de Youtube EVZ CAPITAL sau AICI.