Hillary Clinton "a depus mărturie în această dimineaţă (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat", a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că ea a fost "încântată să poată ajuta Ministerul de Justiţie pentru ca această anchetă să ajungă la final". 

Potrivit unui apropiat al candidatei democrate, audierea a durat aproximativ 3 ore şi jumătate şi a avut loc la sediul FBI, în capitala federală Washington. 

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal după ce anul trecut s-a aflat că a utilizat un cont privat de e-mail şi un server privat pe când conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvăluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrată critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă. 

Utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană, iar adversarii republicani o acuză pe dna Clinton că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi că a vrut să ascundă anumite lucruri. 

Hillary Clinton afirmă însă că e-mailurile sale nu erau clasificate atunci când le-a trimis din contul privat. Ea a remis Departamentului de Stat 52.000 de pagini de documente referitoare la aceste mesaje