Puwak a devenit consiliera lui Florin Georgescu în 2005, după ce acesta a ajuns prim-viceguvernator BNR. Poziţiile de consilieri pot fi ocupate şi după ieşirea la pensie. Hildegard Puwak are o pensie de serviciu, ca fost parlamentar, de 3.632 lei, la aceasta adăugându-se, potrivit datelor disponibile în 2010, un venit suplimentar de 4.900 lei de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Fost ministru al Integrării Europene în Guvernul Adrian Năstase, Hildegard Puwak şi-a dat demisia din funcţia guvernamentală la finele lui 2003, iar apoi şi din PSD, în urma scandalului legat de deturnarea de fonduri europene în favoarea firmelor familiei sale.
Soţul şi fiul său au fost condamnaţi definitiv, în 2009, într-un dosar redeschis în 2007 de DNA, după ce fusese închis la finele lui 2003.
În 29 august 2003, PNA (devenit ulterior DNA) anunţa că s-a sesizat din oficiu, ca urmare a informaţiilor din mass-media, în legătura cu modul în care a fost dobândita şi folosită suma de 150.000 de euro, în cadrul programului "Leonardo da Vinci", de mai multe firme ale soţului fostului ministru al Integrarii Europene. În 19 decembrie 2003, după ce Puwak şi-a dat demisia din funcţia de ministru, Parchetul Naţional Anticorupţie a închis dosarul privindu-i pe soţul şi fiul său.

Redeschis în 2007, dosarul s-a finalizat printr-o condamnare definitivă a soţului, Iosif Puwak, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene. Decizia a fost luată, în 2009, de Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat recursul în acest caz.

Tot în 2009 a fost condamnat şi fiul său, Mihai Puwak, la trei ani de închisoare cu suspendare, plus cinci ani termen de încercare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi deturnare de fonduri, decizia Judecătoriei Sectorului 4 nefiind însă definitivă. Asociat şi administrator al S.C. "P&I International" S.R.L., Mihai Puwak a fost trimis în judecată în decembrie 2007 de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi deturnare de fonduri, din care a rezultat un prejudiciu de 32.160 euro în dauna bugetului CE. Procurorii l-au acuzat pe Mihai Puwak că ar fi schimbat destinaţia legală a sumei de 32.160 euro alocată din resursele Comunităţilor Europene, utilizând-o în mod nelegal, pentru plata unor cheltuieli persoanale şi datorii ale unei firme ce nu avea legatura cu implementarea proiectului.