"Miercuri vom avea o întrevedere pentru încheierea unui contract similar cu cei de la Alro pentru a stabili un preţ de livrare a energiei cât mai apropae de 200 de lei megawatul", a precizat Borza.

Conform administratorului judiciar, ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica se va face ‘într-un an de zile de la declanşarea procedurii, adică în iunie 2013’.

Până în prezent, circa 840 de creditori au depus la Tribunal cereri de recuperare a datoriilor de la Hidroelectrica, 6 august fiind de altfel şi ultima zi în care se mai puteau depune la Tribunal astfel de cereri.

În ceea ce priveşte relaţia cu băncile, Hidroelectrica se angajează că va rămâne un client foarte bun pentru entităţile finanţatoare.

"Orice atac la adresa Hidroelectrica este un atac la adresa statului român şi atenţionăm băncile partenere că intenţionăm să ne ţinem toate promisiunile", a mai spus Borza.

Conform noilor previziuni, în anul 2012 Hidroelectrica ar putea produce maximum 13 terawaţi din cauza secetei şi a regimului fluviometric. Aceasta înseamnă o reducere a veniturilor de circa 30% (circa 2 miliarde lei) faţă de ceea ce se estimase. Remus Borza a spus că "este posibil ca Hidroelectrica să încheie anul 2012 pe pierdere".
Sursa: Agerpres