Sunt probleme din nou, marţi, la graniţa dintre România şi Ungaria! Şoferii de camioane aşteaptă la unele puncte de trecere a frontierei şi mai bine de 6 ore pentru a intra în ţara vecină.

Poliţia de Frontieră atenţionează asupra traficului îngreunat pe sensul de ieşire din ţară

Coloanele de camioane s-au format pe mai mulţi kilometri înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria. Autorităţile transmit că la Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cel puţin 6 ore pentru tranzitare.

Timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul “foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară, “din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale”, transmite Poliţia de Frontieră, prin intermediul aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, sunt deschise 8 artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un timp de aşteptare de cel puţin 360 de minute pentru formalităţi. Şi în PTF Vărşand se aşteaptă 6 ore, aici fiind disponibile 3 artere de ieşire din România pentru camioane, scrie Agerpres.

În PTF Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute, iar la Turnu nu sunt coloane de camioane.

Aglomeraţia la ieşirea din ţară se întâlneşte şi în judeţul Bihor, în cazul traficului greu. La Borş, unde sunt 3 artere deschise, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II sunt disponibile 4 artere, dar se aşteaptă 250 de minute.

În Satu-Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 240 de minute şi sunt deschise 2 artere pentru ieşirea camioanelor din ţară.

Restricţii de circulaţie impuse în Ungaria în ultimele zile

Autorităţile române au luat legătura cu cele ungare pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care s-au aplicat de joi, ora 23:00, până vineri, ora 23:00, şi de sâmbătă ora 23:00, până luni ora 23:00 (orele României).

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară în condiţii normale.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu