Naționala de handbal a României joaca împotriva campioanei olimpice Rusia, în semifinalele Campionatului European. Fetele noastre ajung din nou, după 8 ani, în această fază a competiţiei, după un meci dureros, la propriu şi la figurat, pierdut în faţa Ungariei. Cristina Neagu a fost scoasă pe targă cu o ruptură de ligamente care o va ţine mult timp departe de joc. Meciul România – Rusia este transmis în direct de TVR1 și TVR HD în această seară, de la ora 18.30.

România a strâns rândurile și e hotărâtă să facă față șocului de a juca fără Neagu. Ambros Martin poate fi cheia unei partide în care adversare îi vor fi 8 dintre jucătoarele pe care le antrenează la Rostov și pe care Trefilov și-a construit echipa.

E a treia semifinală europeană pe care cele două echipe o joacă în istorie. Româncele vor să fie prima câștigată.
De partea cealaltă, Trefilov așteaptă să vadă cum va juca România fără Cristina Neagu și speră să nu fie surprins. Rusia știe să joace meciurile cu miză, fizic stă bine, iar campioana olimpică en titre e una a soldaților disciplinați.

România – Rusia are loc la „Paris Bercy”, arena care a găzduit o altă semifinală de turneu final între cele două naţionale, la Mondialul din 2007. Tot cu Trefilov pe banca tehnică, Rusia a câştigat atunci cu 30-20.

Din 1994, România a participat la fiecare turneu continental. Cea mai bună clasare a fost locul 3 în 2010, iar cea mai slabă, locul 11, în 1998.

În ultimii 10 ani, România și Rusia s-au întâlnit de 10 ori. Tricolorele s-au impus de 3 ori, Rusia de 6 ori, iar un meci s-a terminat la egalitate. După ce selecționata lui Trefilov a devenit campioană olimpică, România a învins-o de două rânduri, cu 22-17 la Euro 2016 și cu 26-25 în preliminariile calificării la Campionatul European din Franța. Tot în această campanie, Rusia s-a impus pe teren propriu cu 30-25.

Sursa: stiri.tvr.ro

Te-ar putea interesa și: