Lovitură din Ungaria! Handbalistele Laura Glauser şi Orlane Kanor sunt noile jucătoare ale formaţiei maghiare FTC Budapesta. Acestea au semnat contracte valabile din stagiunea viitoare.

România a primit o lovitură de la Ungaria

Amintim că handbalistele Laura Glauser şi Orlane Kanor sunt au câştigat în luna decembrie titlul mondial cu naţionala Franţei. Cele două joacă pe posturile de portar, respectiv inter.

Acestea au semnat deja noile contracte, valabile din sezonul următor. Acestora li se alătură alte două jucătoare. Este vorba despre Daria Dmitrieva şi Valeriia Maslova.

FTC Budapesta evoluează şi în Liga Campionilor. În momentul de față, se clasează pe locul 6 în grupa B, din care face parte şi vicecampioana Rapid Bucureşti (locul 7).

Mutarea a fost anunțată chiar în ultima zi din 2023

Mutarea a fost anunțată chiar în ultima zi din 2023 de către preşedintele FTC Budapesta, Kubatov Gabor. Astfel, handbalista Grace Zaadi Deuna va evolua din vara lui 2024, timp de două sezoane, la Krim Ljubljana.

Zaadi a venit la CSM Bucureşti în 2022. În acest an a câştigat titlul mondial cu naţionala Franţei.

Anunţul transferului la Krim Ljubljana a fost făcut vineri, 29 decembrie, de clubul sloven. Zaadi a semnat un contract valabil până în 2026.

Grace Zaadi Deuna are 30 de ani şi joacă pe postul de centru. Aceasta a câştigat de 8 ori titlul în Franţa. Cu echipa naţională a bifat tripla de aur la nivel mondial. Este vorba despre Jocurile Olimpice, în 2020, Campionatul Mondial, în 2017 și 2023, dar şi Campionatul European, în 2018.

Franţa a devenit recent noua campioană mondială la handbal feminin

Amintim că pe 17 decembrie a avut loc finala Campionatului Mondial de handbal feminin. S-au înfruntat Franța şi una dintre gazde, Norvegia.

După un meci extrem de disputat, în care Franţa a condus cu patru goluri diferenţă înainte de pauză, jucătoarele din Hexagon s-au impus la final cu scorul de 31-28.

Astfel, Franţa a devenit noua Campioană Mondială la handbal feminin.

Anul trecut, Danemarca, Suedia și Norvegia au fost gazdele Mondialului de handbal feminin.

Partida s-a jucat Jyske Bank Boxen Arena din Herning (Danemarca). Sala cu 12.500 de locuri este a doua cea mai mare de la acest Campionat Mondial, după cea de la Helsingborg (Suedia), care are 13.000 de locuri.

Fanii norvegieni au ocupat aproape trei sferturi din scaune, sportivele naţionalei jucând aproape ca pe teren propriu. Din păcate, susţinerea fanilor nu le-a dus spre victorie pe jucătoarele din Norvegia.